دکتر مهدی کریمی متخصص اعصاب و روان و روانپزشک

وبلاگ دکتر مهدی کریمی روانپزشک

دکتر مهدی کریمی متخصص اعصاب و روان و روانپزشک

وبلاگ دکتر مهدی کریمی روانپزشک

درمان افسردگی

دکتر مهدی کریمی | پنجشنبه, ۳ شهریور ۱۴۰۱، ۰۸:۵۷ ب.ظ | ۰ نظر

چرا درمان افسردگی مهم است؟ راهکارهای مقابله با افسردگی چیست؟ چه درمانهایی برای افسردگی وجود دارد و نشانه های افسردگی چیست؟ آیا هر احساس غم و ناراحتی افسردگی نام میگیرد؟

تا جایی که می‌توانید درباره افسردگی خود یاد بگیرید. مهم است که مشخص کنید افسردگی شما به دلیل شرایط پزشکیتان هست یا نه. اگر این چنین است، این شرایط باید ابتدا درمان شود. شدت افسردگی شما نیز یک عامل است. هرچه شدت افسردگی بیشتر باشد، شدت درمان نیز افزایش پیدا می‌کند و راه های درمان افسردگی باید قوی‌تر باشند.

درمان افسردگی

در بحث افسردگی علاوه بر احساس غم و ناراحتی و یا عدم لذت برای تشخیص آن وجود نشانه های دیگر نیز الزامی است. مانند داشتن احساس گناه، کاهش اشتها، اختلال در تمرکز و یا داشتن افکار خودکشی و یا مرگ. البته الزامی بر وجود همه این علایم برای تشخیص وجود ندارد. تشخیص افسردگی حتما به وسیله روانشناس و یا روانپزشک باید صورت بگیرد. اما از دیگر علایم این اختلال می توان به تغییر در ساعات خواب، میل جنسی و میزان فعالیت فرد اشاره کرد.

 

دلایل ایجاد افسردگی

جامعه پزشکی به طور کامل دلایل افسردگی را نتوانسته است پیدا کند. علل احتمالی زیادی وجود دارد، و گاهی اوقات، عوامل مختلفی با هم ترکیب میشوند تا نشانه های افسردگی را تحریک کنند. عواملی که احتمالاً نقش دارند عبارتند از: ویژگی های ژنتیکی، تغییرات در سطوح انتقال دهنده عصبی مغز، فاکتورهای محیطی عوامل روانی و اجتماعی و شرایط اضافی، مانند اختلال دوقطبی یا اختلال وسواس فکری عملی.

شایع ترین نشانه های افسردگی

از نشانه های افسردگی شایع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

احساس غمگین بودن و شاد نبودن

 این افراد به شدت احساس ناراحتی می کنند و با دستیابی به موفقیت ها رضایت و خوشنودی از خود نشان نمی دهند.

از دست دادن انگیزه در زندگی

 این موضوع باعث می شود که بدست آوردن هر گونه موفقیت در زندگی مانند کار، تحصیل و یا حتی  تفریحات و روابط جنسی برای فرد اهمیتی نداشته باشد.

احساس خستگی و از دست دادن انرژی

 در برخی افراد مبتلا به اختلال افسردگی از لحاظ فیزیکی، نداشتن انرژی برای انجام فعالیت های روزمره مشاهده می شود. بیمار معمولاً توانی برای انجام کار ها ندارد و احساس تنبلی می کند. 

تغییر در میزان خواب

معمولا مبتلایان به افسردگی با نوسانات خواب رو به رو هستند. این مشکل در بعضی افراد به صورت بی خوابی و در برخی دیگر به صورت زیاد خوابیدن بروز می کند.

نشانه های افسردگی

اختلال افسردگی، افسردگی

بی اشتهایی

پرخوری یا کم خوری در اثر ابتلا به افسردگی قابل مشاهده است عموماً افراد با تغییرات وزن به صورت افزایش یا کاهش مواجه هستند.

احساس بی ارزشی به همراه کاهش اعتماد به نفس

افرادی که این احساس در آن ها پدیدار است اعتماد به نفس پایینی داشته و پس از هر اتفاقی خود را مسئول دانسته و سرزنش می کنند. این افراد دچار اختلال خود کم بینی نیز هستند.

بی حوصلگی

فرد به شدت نسبت به انجام امور بی ذوق است و شوق تفریحات در وی قابل ملاحضه نمی باشد.

عصبانیت و زود رنجی

این افراد میزان تحمل پایینی دارد و بسیار کم طاقت و زود رنج هستند.

تشخیص افسردگی

اگر فردی مشکوک به داشتن نشانه های افسردگی است، باید از روانپزشک یا متخصص اعصاب و روان و روانشناس کمک بگیرد. یک متخصص سلامت واجد شرایط می تواند علل مختلف را رد کند تا از تشخیص دقیق اطمینان حاصل کند و درمان ایمن و موثر را ارائه دهد. آنها سوالاتی در مورد علائم، مانند مدت زمان حضور آنها خواهند پرسید. پزشک همچنین ممکن است معاینه ای را برای بررسی علل فیزیکی انجام دهد و آزمایش خون را برای رد سایر بیماری ها تجویز کند.

فرد مبتلا به افسردگی

 

ادامه مطلب

وبسایت دکتر مهدی کریمی

  • دکتر مهدی کریمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی